mandag den 30. august 2010

En spindende weekend med effekter og en ny ven.


Hele denne weekend har stået i spindingens tegn.
Den sønderjydske del af http://www.spindeforeningen.dk/ havde taget initiativ til en dejlig lang weekend med fibre, rokke og godt selskab, og jeg har nydt hvert øjeblik siden vi mødtes fredag aften.






Glæden blev ikke mindre af at Birthe fra http://www.garngalleriet.dk havde taget en ny rok med til mig :0). Det er Sonata fra Kromski, en lækker lille sag, som er nem at pakke sammen og medbringe alle vegne, og jeg regner med, at vi får mange gode ture sammen, ud i det ganske land med dejlige møder med andre "spindegale" personer.
Kemien mellem frøken Sonata og jeg er i hvert fald allerede god, så jeg har tårnhøje forventninger til vores fremtidige samarbejde.


De gæve piger fra det Sønderjydske havde lavet et kæmpe forarbejde for at lære os at spinde effektgarn, så nu har jeg fået grunden lagt til at kunne spinde bouclegarn, garn med spindeorm eller "udhæng" som jeg synes det også ligner, samt knopgarn.



Som det fremgår af billedet er der stadig mange timers øvelse, inden jeg behersker teknikken, men jeg sætter pris på, at jeg nu har fået lidt fornemmelse for, hvordan disse garner fremstilles.


Endelig er Peters halstørklæde blevet færdig, blødt, vamset og varmt så det sætter han helt sikkert pris på, når vinterens cykelture skal klares.














lørdag den 7. august 2010

Spinding af garn til et specifikt projekt-


I spindeforeningen er der i august måned work shop med samme titel som dette indlæg, og jeg har valgt at bruge denne anledning til at give mig selv en lille udfordring. Det forpligter altid lidt mere, når opgaven skal løses ved at andre "kigger" en over skulderen, synes jeg.


Projektet skal gerne ende med at Rikke får sit endelig ønske om et blødt og varmt tørklæde i naturhvid opfyldt.


Inden jeg har kunnet starte har der været nogle overvejelser at gøre. Noget har været rimeligt fast med udgangspunkt i Rikkes ønsker. Bl. A. farve, form og mønsterets udseende.


Indtil videre er følgende besluttet:


Materiale: 1 tråd mohair + 1 tråd morbærsilke.


Mohairen er tops indkøbt hos http://www.worldofwool.co.uk og efter div.studering af mine nyindkøbte bøger er jeg nået frem til at der skal spindes over fold så tyndt som jeg kan. Dette valg skal gerne resultere i at jeg får det ønskede "uldne" og "pelsede" look som Rikke har ønsket.


Silken har jeg købt hos http://www.khtekstildesign.dk da jeg deltog i spindeforeningens generalforsamling. Den ligger i kæmmede bånd, og jeg har tænkt mig at spinde den med det korte træk, for at bevare de parallele fibre og silkens glans. Også denne tråd skal spindes så tyndt, som jeg overhovedet kan.


På øverste billede er der vejet 30 gr. mohair og 10 gr. silke der kommer til at danne udgangspunkt for beregning af den endelige mængde.


Størrelse: Ca. 33x85 cm.


Mønster: Et påfugleagtigt mønster der i Politikkens STRIK SELV fra 1982 kaldes hulmønster 7.


Bogen som er på billedet er købt i udgivelsesåret af min allerførste løn som færdiguddannet, og den har været rigtig meget i brug siden og vil altid være at finde på min bogreol ;0).


Maskeantal og strikkefasthed kan jeg først beregne når garnet er færdig spundet, så jeg må hellere komme i gang.


Vender tilbage når næste skridt skal tages i processen. På billedet ses den dejlige mohairtops fra woow.
















fredag den 6. august 2010

Tak Renee


I dag kunne jeg afhente endnu en pakke på posthuset. Den har ligget der et par dage, da den selvfølgelig kom, da vi lige afholdt et par dejlige feriedage hos gode venner på Lolland. Jeg har igen bestilt et kg. af hver slags, da jeg nødig vil mangle noget, når jeg engang skal strikke eller væve af de dejlige fibre. Lige nu har jeg vist fibre stående i mængder, så jeg kan klæde en hel grønlandsk bygd på i varmt tøj ;0).


Jeg har bestilt fibrene hos http://www.enuldenaffaere.dk/ og glæder mig til at påbegynde strikningen. Der er en smuk sølvgrå merino/cashmir den rene luksus, hvid merino i tops og det samme i rødt. Har en eller anden tanke om, at jeg skal have strikket en dejlig blød og varm bluse i den røde. Tror helt bestemt den vil give mit humør et par takker op ad, når det er koldt og mørkt.

Må desværre indrømme, at det ikke er strikkepindene der gløder ret meget i øjeblikket, men rokken snurrer lystigt flere timer om dagen, og så ligger garnet jo klart, når lysten til strikkeriet pludselig opstår.


Jeg har dog fået farvet et bundt entrådet mohair i ferien. og strikkepinde nr. 6 er fundet frem, så kommer der noget, jeg får lyst til at se på TV, skal der slås masker op til et blødt og varmt haltørklæde til Peter. Jeg har tænkt, det skal være en del af hans fødselsdagsgave (schyyy), og da den først ligger i oktober, skal det sikkert nok blive færdigt inden.